Ratatouille, denna timjandoftande vegorätt med aubergine, paprikor och oliver är både smakrik och färgstark.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 rödlökar
2 paprikor röda
1 aubergine eller zucchini ca 300 g
4 tomater
1 dl oliver, svarta + 3 msk av oljan som oliverna ligger i
1 timjan kruka
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)

Tillbehör:

800 g kokt potatis

Ugnsbakad ratatouille – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär aubergine eller zucchini i bitar. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Blanda grönsaker, oliver, olja och timjan i en ugnssäker form.
  4. Koka upp buljongen och häll den över grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Rör om 1-2 gånger under tiden.
  5. Servera grönsakerna med nykokt potatis.

 

Ca 350 kcal per portion, 15 g fett, 7 g protein, 45 g kolhydrater