00000

Gratinerad pumpa passar både som förrätt och som huvudrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 pumpaklyftor, t ex muskat eller butternut (ca 500 g)
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
1 krm vitpeppar, nymald
20 körsbärstomater
8 skivor bresaola, tunna
8 skivor kittost, t ex munster eller taleggio
100 g fetaost
8 romansalladsblad
8 blå vindruvor
2 tsk balsamvinäger
2 msk pumpakärnsolja
2 msk pumpakärnor, saltrostade

Ugnsbakad pumpa med bresaola och kittost

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg pumpan på en plåt och vänd klyftorna i rapsoljan. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills pumpan börjar mjukna.
2. Lägg körsbärstomaterna bredvid pumpan och tillaga ytterligare ca 5 min.
3. Fördela bresaola och ost på pumpan och gratinera ca 5 min.
4. Lägg upp pumpan på tallrikar. Fördela fetaost, sallad och druvor runt om. Ringla över vinäger och olja och strö på pumpakärnor.