Ugnsbakad pumpa med bresaola och kittost

Gratinerad pumpa passar både som förrätt och som huvudrätt.
Allt om Mat
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 pumpaklyftor - t ex muskat eller butternut (ca 500 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 20 körsbärstomater
  • 8 skivor bresaola - tunna
  • 8 skivor kittost - t ex munster eller taleggio
  • 100 g fetaost
  • 8 romansalladsblad
  • 8 blå vindruvor
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 msk pumpakärnsolja
  • 2 msk pumpakärnor - saltrostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg pumpan på en plåt och vänd klyftorna i rapsoljan. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills pumpan börjar mjukna.

  2. Lägg körsbärstomaterna bredvid pumpan och tillaga ytterligare ca 5 min.

  3. Fördela bresaola och ost på pumpan och gratinera ca 5 min.

  4.  Lägg upp pumpan på tallrikar. Fördela fetaost, sallad och druvor runt om. Ringla över vinäger och olja och strö på pumpakärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!