20 minuter + koktid + tid i ugn
Ugnsbakad penne med tomat – gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och peperoncini i olja i 2–3 min. Tillsätt tomater och vatten. Låt sjuda under lock ca 20 min.
- Mixa såsen slät med mixerstav. Riv ner basilikabladen. Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet. Skär mozzarellaosten i skivor.
- Blanda pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl parmesanost. Lägg lite av pastan i en smord ugnssäker form. Häll på tomatsås och strö över parmesanost och mozzarella. Upprepa på detta sätt tills alla ingredienser är slut. Avsluta med parmesanost.
- Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 min.