Ugnsbakad örtpotatis

3.63.63.63.63.6

Recept på ugnsbakad örtpotatis. Potatisen kokas först och rostas i ugnen innan den smaksätts med örtolja.

För 8-10 personer på buffé

Ingredienser

1 kilo potatis, mjölig
0,5 dl olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Örtolja:

1 dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
4 rosmarinkvistar
1 kruka persilja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter + 20 minuter i ugn

Ugnsbakad örtpotatis – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen. Koka den mjuk och häll av i ett durkslag. 
  2. Lägg potatisen i en ugnssäker form och krossa den lätt med en potatisstöt. Häll över oljan och krydda med salt och peppar.  
  3. Rosta mitt i ugnen 15–20 min. 
  4. Örtolja: Mixa alla ingredienser. 
  5. Ringla örtoljan över den varma potatisen och servera. 

 

Fler recept med: Buffémat, Potatis och rotfrukter