Ugnsbakad lax på grönsaksbädd, ingefärsmarinad

Ingefära och apelsinsmak på grönsakerna är gott till laxen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 lax - bitar, skinn- och benfri (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 paprikor - röda
  • 2 paprikor - gula
  • 1 squash - (300 g)
  • 5 - 6 potatisar

Ingefärsmarinad

  • 1 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 dl apelsinjuice - drickfärdig
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikan och skala potatisen. Skär grönsaker och potatis i grova bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat.

  2. Blanda ingredienserna till ingefärsmarinaden och häll den över grönsakerna. Stek dem i nedre delen av ugnen 15-20 min.

  3. Lägg laxskivorna på grönsakerna och strö på salt och peppar. Stek ytterligare 8-10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!