00000

Ingefära och apelsinsmak på grönsakerna är gott till laxen.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 lax bitar, skinn- och benfri (à 125 g)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2 paprikor röda
2 paprikor gula
1 squash (300 g)
5-6 potatisar

Ingefärsmarinad

1 msk ingefära riven, färsk
1 dl apelsinjuice drickfärdig
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikan och skala potatisen. Skär grönsaker och potatis i grova bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
2. Blanda ingredienserna till ingefärsmarinaden och häll den över grönsakerna. Stek dem i nedre delen av ugnen 15-20 min.
3. Lägg laxskivorna på grönsakerna och strö på salt och peppar. Stek ytterligare 8-10 min.