Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis

Recept på ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis. Det finns färdigriven pepparrot på burk eller tub om du har ­bråttom.

För 4 personer:

Ingredienser

4 portionsbitar lax fryst, (à 125 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 dl crème fraiche
2 msk pepparrot färskriven

Dillstekt potatis:

400 g potatisar små, kokta
1 msk smör
80 g spenat
100 g sockerärter färska
1 msk dill hackad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

citronklyftor
dill

25 minuter

Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche och pepparrot och bred över laxbitarna. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.
  2. Dillstekt potatis: Stek potatisen i smör. Vänd i spenat, sockerärter och dill. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen på ett stort fat och lägg på laxen. Garnera med citron och dill.