Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kyckling - fryst eller färsk (ca 1,2 kilo)
  • 700 g potatis
  • 2 - 3 morötter
  • 2 lök - gul
  • 1 paprika - röd
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Marinad

  • 2 - 3 vitlök - klyftor
  • 1 timjan - kruka
  • 1 knippa persilja
  • 1 citron - finrivet skal
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Marinad: Krossa vitlöken med knivbladet, skala och grovhacka den. Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olivolja och salt i en bunke.

  2. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i dubbla plastpåsar. Ställ kallt.

  3. Sätt ugnen på 250°.

  4. Skrapa potatisen och skär den i klyftor. Skala morötterna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.

  5. Olja en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna. Salta och rör om. Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 15 minuter.

  6. Placera kycklingbitarna och all marinad ovanpå rotfrukterna. Stek ytterligare 30 minuter. Ös kycklingen efter halva tiden. Prova med en sticka att kycklingen är färdig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!