00000

För 4 personer

Ingredienser

1 kyckling fryst eller färsk (ca 1,2 kilo)
700 g potatis
2-3 morötter
2 lök gul
1 paprika röd
2 msk olivolja
1 tsk salt

Marinad

2-3 vitlök klyftor
1 timjan kruka
1 knippa persilja
1 citron finrivet skal
0,5 dl olivolja
1 tsk salt

Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd – gör så här:

  1. Marinad: Krossa vitlöken med knivbladet, skala och grovhacka den. Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olivolja och salt i en bunke.
  2. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i dubbla plastpåsar. Ställ kallt.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Skrapa potatisen och skär den i klyftor. Skala morötterna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
  5. Olja en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna. Salta och rör om. Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 15 minuter.
  6. Placera kycklingbitarna och all marinad ovanpå rotfrukterna. Stek ytterligare 30 minuter. Ös kycklingen efter halva tiden. Prova med en sticka att kycklingen är färdig.