Den här rätten kan göras helt färdig flera timmar i förväg och förvaras i kylen. För att sedan bara stoppas in i ugnen!

För 4 personer

Ingredienser

900 g kycklingben
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 aubergine
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 zucchini
1 rödlök
6 vitlöksklyftor
400 g tomater chilikryddade, krossade
1 dl hönsbuljongtärning
4 dl vatten
1 dl chilisås av ketchuptyp
0,5 timjan kruka
2 krm cayennepeppar

Garnering:

0,5 citron rivet skal
1 msk timjan plockad

Ugnsbakad kyckling med ratatouille

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Gnid in kycklingbenen med hälften av saltet och pepparn och lägg i en ugnsfast form.
  3. Skär aubergine, urkärnad paprika, zucchini och skalad lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Blanda grönsakerna med resten av saltet och pepparn, krossade tomater, buljong, chilisås, timjan och cayennepeppar. Varva allt med kycklingen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 50 min tills kycklingen och grönsakerna är färdiga. Rör om i formen några gånger under stekningen.
  5. Garnera med citronskal och timjan.