Ugnsbakad fiskfilé med smak av Medelhavet

Den här är en lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - t ex uer eller sej
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 citron - välborstad
  • 4 potatisar - kokta med skal
  • 2 msk kapris
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 5 kvistar timjan - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skölj av fiskfiléerna och skär dem i portionsbitar. Salta och peppra.

  3. Skiva citronen tunt och skär potatisen i klyftor. Blanda citronen med kapris, vitlöksklyftorna och potatisen i en ugnssäker form.

  4. Lägg ner fiskbitarna. Blanda olivoljan med citronsaften och ringla över. Lägg på timjan.

  5. Stek i mitten av ugnen 15-20 min eller tills fisken är klar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!