Ugnsbakad fisk med smaker från Medelhavet

Recept på ugnsbakad fiskfilé, använd torsk, sej eller kolja, med paprika, citron, kapris och oliver som smaksätter den fräscha fiskrätten.
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé - t ex torsk, sej eller kolja
  • 1 citron
  • 1 röd paprika - liten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk kapris
  • 1 dl oliver - svarta
  • 2 msk timjan - eller oregano, hackad
  • 3 msk olivolja

Tillbehör

  • couscous - bulgur eller ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär bort det gula skalet med en potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur citronen. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form. Vik in de tunnare bitarna av filéerna så att de blir jämntjocka.

  3. Strö över citronskal, paprika, kapris, oliver och örter. Droppa över citronsaft och olja. Täck formen med aluminiumfolie.

  4. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 25 min, tiden beror på hur tjock fisken är.

  5. Servera fisken med couscous, bulgur eller ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!