00000

Recept på ugnsbakad färskpotatissallad. Det här är kanske det enklaste sättet att tillaga grönsaker. Väldigt smakrikt och lika gott till både kött och fisk.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g färskpotatis
200 g färska rödbetor
1 rosmarinkvist
2 timjankvistar
2 msk olivolja
1 tsk salt
250 g grön sparris

Ugnsbakad färskpotatissallad — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och halvera potatisen. Skala och tärna rödbetorna i cm-stora bitar.
  2. Lägg potatis, rödbetor, rosmarin och timjan i en ugnssäker form. Tillsätt olivolja och salt och blanda runt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Bryt av nedersta delen av sparrisen och skär den i 3 cm-bitar. Blanda ner sparrisen i formen och tillaga ytterligare 20 min.
Fler recept med: Övrigt, Sallader, Vegetariskt