Ugnsbakad färskpotatis med paprika och rödlök

Potatis och grönsaker läggs i långpanna och får ugnsbaka med kryddor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,3 kg färskpotatis - sköljd
  • 5 paprikor - i valfri färg, grovt strimlade
  • 3 rödlökar - grovt strimlade
  • 10 vitlök - klyftor, oskalade
  • 1 knippa timjan
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser i en långpanna och krydda med socker, salt och peppar.

  2. Ugnsbaka ca 40 min under omrörning, eller tills potatisen är mjuk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!