00000

En klassisk vegorätt som blir extra god när auberginen paneras i majsmjöl och sedan gratineras med äkta buffelmozzarella.

För 2 personer

Ingredienser

400 g aubergine
1 tsk salt
1 ägg
1 dl majsmjöl, finmalet
1 msk olivolja
1-2 tsk oregano, gärna färsk
1 burk hela tomater (à 400 g)
125 g buffelmozarella

15 min + 15 min i ugn

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och mozzarella

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor.  Salta och vänd skivorna i uppvispat ägg och sedan i majsmjöl.
2. Stek skivorna 2–3 min på båda sidor i olivolja och krydda med oregano. Lägg i en ugnssäker form.
3. Skiva burktomaterna och osten. Fördela tomater och ost över aubergine-skivorna och häll på ca 1 dl av tomatspadet från burken.  Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min. Servera med grönsallad.

Fler recept med: Övrigt