Ugnsbakad aubergine med tomatsås och mozzarella

En klassisk vegorätt som blir extra god när auberginen paneras i majsmjöl och sedan gratineras med äkta buffelmozzarella.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl majsmjöl - finmalet
  • 1 msk olivolja
  • 1 - 2 tsk oregano - gärna färsk
  • 1 burk tomater - hela (à 400 g)
  • 125 g buffelmozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor.  Salta och vänd skivorna i uppvispat ägg och sedan i majsmjöl.

  2. Stek skivorna 2–3 min på båda sidor i olivolja och krydda med oregano. Lägg i en ugnssäker form.

  3. Skiva burktomaterna och osten. Fördela tomater och ost över aubergine-skivorna och häll på ca 1 dl av tomatspadet från burken.  Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min. Servera med grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!