Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin

Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 äpplen - stora
  • 30 g smör - rumsvarmt
  • 0,75 dl farinsocker
  • 2 tsk rosmarin - finhackad, färsk
  • 1 apelsin - tvättad
  • 2 apelsiner

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Tvätta äpplena och kärna ur dem med äppelpipa. Rispa försiktigt skalet runt om i spiral med en kniv så skrynklar det sig inte under ugnsbakningen. Ställ äpplena i en smord ugnssäker form.

  3. Rör ihop smör, farinsocker, rosmarin och apelsinskal. Fyll hålen i äpplena med blandningen.

  4. Häll över pressad apelsinsaft.

  5. Grädda äpplena ca 35 minuter mitt i ugnen tills de känns mjuka när man prövar med sticka.

  6. Servera äpplena varma eller ljumma gärna med vaniljglass till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!