1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tvätta äpplena och kärna ur dem med äppelpipa. Rispa försiktigt skalet runt om i spiral med en kniv så skrynklar det sig inte under ugnsbakningen. Ställ äpplena i en smord ugnssäker form.
3. Rör ihop smör, farinsocker, rosmarin och apelsinskal. Fyll hålen i äpplena med blandningen.
4. Häll över pressad apelsinsaft.
5. Grädda äpplena ca 35 minuter mitt i ugnen tills de känns mjuka när man prövar med sticka.
6. Servera äpplena varma eller ljumma gärna med vaniljglass till.
Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin
Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin
Foto: Holger Edström
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | äpplen, stora |
30 g | smör, rumsvarmt |
0,75 dl | farinsocker |
2 tsk | rosmarin, finhackad, färsk |
1 | apelsin, tvättad |
2 | apelsiner |
Till servering
, vaniljglass |