Ugli majsgröt

Ta en klick majsgröt och gör en grop att servera köttgrytan i.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl köttbuljong - (tärning + vatten)
  • 3 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp buljong och vispa ner mjölet. Sjud på svag värme ca 3 min. Salta.

  2. Forma 10 små skålar av gröten, ca 75 g vardera, och lägg upp dem på uppläggningsfat. Grötskålarna kan serveras rumstempererade eller ljumma.

  3. Värm dem under aluminiumfolie i 225° ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!