I annonssamarbete med SöNDAG

Tysk potatissallad är gott till korv. Korv ska innehålla späck och mycket kött, så kolla kötthalten på förpackningen.

För 4 personer

Ingredienser

Korv:

700-800 g wienerkorv eller annan korv med hög kötthalt

Tysk potatissallad:

1 kg färskpotatis
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
1 dl vatten
1 dl vinäger vitvins- eller äppelcider
3 msk kapris (kan uteslutas)
timjan eller oregano färsk
salladslök finstrimlad(kan uteslutas)

Recept: Tysk potatissallad med korv

Korv:

  1. Grilla korven på medelstark värme. Rulla runt den så att den blir jämnt grillad.
  2. Servera med tysk potatissallad och en krispig grönsallad, gärna toppad med rostade pumpafrön.

Tysk potatissallad:

  1. Koka potatisen med skal i saltat vatten tills den är mjuk. Häll bort vattnet, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Skala och strimla rödlöken samt skala och hacka vitlöksklyftorna.
  3. Lägg löken och vitlöken i en liten kastrull och häll på olivolja, vatten och vinäger. Salta, peppra och tillsätt eventuellt kapris. Låt koka upp, sänk värmen och låt det hela puttra tills rödlöken blivit mjuk och vätskan kokat in lite.
  4. Skär den svalnade potatisen i klyftor, lägg den i en skål och häll över den varma lökdressingen.
  5. Tillsätt de färska örtkryddorna och eventuellt lite finstrimlad salladslök eller lökstjälkar.