Tvåstjärnig julsallad

Edsbackas röda sallad är jättegod till syltan, pastejen, skinkan och charkuterierna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 1,5 msk grenadine - (rött extrakt från granatäpple, butikens drinktillbehörshylla)

Rödlök i ett-två-tre-lag

  • 2 lökar - röda
  • 2 msk ättiksprit - 24 %
  • 4 msk strösocker
  • 6 msk vatten

Rödkål i vinägrett

  • 500 g rödkål
  • 1 msk röd vinäger
  • 2 msk rapsolja - svensk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Skär äpplena i mycket små tärningar och blanda med grenadin.

  2. Koka upp ett-två-trelagen, låt den kallna. Finskiva löken och lägg den i lagen 30 minuter eller längre.

  3. Blanda vinägretten i en skål. Tunnskiva rödkålen och blanda den med vinägretten.

  4. Sila av löken, blanda den med rödkålen, tillsätt äppeltärningarna med grenadin. Ställ kallt till nästa dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!