00000

20 min
Använd gärna en svensk lufftorkad skinka som är rund i smaken och har lagom sälta. Svampen kan bytas ut mot kantareller eller karljohanssvamp.

För 20 st

Ingredienser

20 lufttorkad skinka, tunna skivor
100 g skogssvamp, t ex champinjon, trattkantarell, eller ostronskivling
1 msk smör
100 g philadelphiaost
0,5 timjan, kruka hackad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
40 rucolasalladsblad

Tvärnörulle med skogssvamp och timjan – gör så här:

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och lägg svampen i torr panna. Stek 2–3 min. Tillsätt smöret och stek svampen tills den är gyllenbrun och knaprig, ca 10 min. Låt svalna.
  2. Rör ihop Philadelphiaost, timjanblad och svampen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela svampblandningen och två rucolablad på varje skinkskiva och rulla ihop. Vrid några varv med pepparkvarnen över rullarna.
Fler recept med: Fest, Fläskkött, Smårätter, Snittar