Tvåfärgade chokladrör

En dessert med hög impfaktor! Välj choklad av hög kvalitet. Vi använde Lindts till provlagningen med gott resultat.
Petra Lindstrand
Tvåfärgade chokladrör
Tvåfärgade chokladrör Foto: Per Ranung

Tvåfärgade chokladrör

  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad - (70%)

Redskap

  • overheadfilm
  • palett - eller stekspade
  • tejp

Gör så här

  1. Klipp till overheadfilmen i ark om 6 x 15 cm. Finhacka chokladsorterna och lägg i var sin skål. Smält försiktigt i mikrovågsugn. Mörk choklad får inte överstiga 48 grader och vit choklad 40 grader. Ringla vit choklad i ett snett rutmönster över arket och låt chokladen stelna något. Ringla därefter över den mörka chokladen. Det får inte vara för tunt lager (A). Bred över lätt med en palett eller slät stekspade (B). Vik ihop plastfilmen till ett rör. Låt kanten överlappa lite och fäst försiktigt  ihop med en tejpbit. Ställ dem på ett fat och ställ in i frysen 5–10 min. Ta ut och dra försiktigt bort tejpen och därefter plastfilmen (C). Vi fyllde rören med vit chokladmousse och därefter med hallon och blåbär. Sedan garnerade vi med citronverbena och florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!