Turkiska bröd/kakor

Knapriga skurna kakor med smak av mandel och smör. Receptet kommer ifrån konditori Brändli i gamla stan i Basel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 85 g smör - mjukt, normalsaltat
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 2 g salt
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 130 g mandelspån - rostade

Gör så här

  1. Vispa smöret mjukt och luftigt med florsocker, äggvita och salt.

  2. Byt vispen mot ett mjukt redskap och blanda ner vetemjöl och mandelspån och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i plast och kyl den 1 timme.

  3. Dela degen i 2 delar och rulla ut längder med 4–5 cm diameter på mjölad bänk. Lägg rullarna på bakplåtspapper och tryck till dem från alla håll till fyrkantiga degstänger.

  4. Ställ dem att stelna i kylen eller frysen en stund.

  5. Sätt ugnen på 180°. Skär upp en rulle i taget i 10–11 g bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda kakorna 10–12 minuter mitt i ugnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!