Turkiska bröd/kakor
Ingredienser
- 85 g smör - mjukt, normalsaltat
- 2,5 dl florsocker
- 1 äggvita
- 2 g salt
- 2,25 dl vetemjöl
- 130 g mandelspån - rostade
Gör så här
-
Vispa smöret mjukt och luftigt med florsocker, äggvita och salt.
-
Byt vispen mot ett mjukt redskap och blanda ner vetemjöl och mandelspån och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i plast och kyl den 1 timme.
-
Dela degen i 2 delar och rulla ut längder med 4–5 cm diameter på mjölad bänk. Lägg rullarna på bakplåtspapper och tryck till dem från alla håll till fyrkantiga degstänger.
-
Ställ dem att stelna i kylen eller frysen en stund.
-
Sätt ugnen på 180°. Skär upp en rulle i taget i 10–11 g bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
-
Grädda kakorna 10–12 minuter mitt i ugnen.