Turkisk yoghurt med saffranshonung och päron

Kryddstekta päron till efterrätt serverade med turkisk yoghurt med saffranshonung. Päronen är godast varma , så stek dem strax före servering och rör ihop honung och yoghurtsås under tiden.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 dl florsocker
  • 3 msk honung - + 1 msk
  • 1 krm saffran - + 1/4 krm
  • 2 krm kardemumma - nystött
  • 2 päron
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl pistaschnötter - hackade

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och florsocker. Rör ihop 3 msk honung, 1 krm saffran och kardemumma. Fördela yoghurten i fyra glas.

  2. Skala, kärna ur och skiva päronen. Stek dem i smör med 1 msk honung och 1/4 krm saffran ca 2 min. Lägg de varma päronen på yoghurten och strö på pistaschnötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!