00000

Kryddstekta päron till efterrätt serverade med turkisk yoghurt med saffranshonung. Päronen är godast varma , så stek dem strax före servering och rör ihop honung och yoghurtsås under tiden.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl yoghurt, turkisk
0,5 dl florsocker
3 msk honung, + 1 msk
1 krm saffran, + 1/4 krm
2 krm kardemumma, nystött
2 päron
1 msk smör
0,5 dl pistaschnötter, hackade

10 minuter

Kryddstekta päron med yoghurt och saffranshonung – gör så här:

  1. Blanda yoghurt och florsocker. Rör ihop 3 msk honung, 1 krm saffran och kardemumma. Fördela yoghurten i fyra glas.
  2. Skala, kärna ur och skiva päronen. Stek dem i smör med 1 msk honung och 1/4 krm saffran ca 2 min. Lägg de varma päronen på yoghurten och strö på pistaschnötterna.