Turkisk kebab i pita med tsatsiki

Köp gärna tsatsiki på burk, men tänk på att vissa produkter är fetare än andra. Läs näringsdeklarationen innan du gör ditt val.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 potatisar - (ca 500 g)
  • 1,5 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 500 g lammfärs - eller nötfärs
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 rödlök
  • 4 pitabröd
  • 2 dl tzatziki - färdig på burk
  • 3 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Skölj den hela citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen. Ringla citronsaft och olja över potatisen och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Blanda färsen med rivet citronskal, 1 tsk salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar och forma dem till rullar som träs upp på grillspett av trä.

  3. Lägg spetten på potatisen och tillaga ytterligare ca 15 min. Vänd potatis och spett 1-2 gånger under tillagningstiden.

  4. Skala och skär löken i tunna ringar. Skär den halva citronen i klyftor. Servera spett och potatis i pitabröd med tsatsiki och citronklyftor. Garnera med rödlök och hackad persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!