Turkisk kebab i pita med tsatsiki

Köp gärna tsatsiki på burk, men tänk på att vissa produkter är fetare än andra. Läs näringsdeklarationen innan du gör ditt val.

Turkisk kebab i pita med tsatsiki

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Skölj den hela citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen. Ringla citronsaft och olja över potatisen och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
2. Blanda färsen med rivet citronskal, 1 tsk salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar och forma dem till rullar som träs upp på grillspett av trä.
3. Lägg spetten på potatisen och tillaga ytterligare ca 15 min. Vänd potatis och spett 1-2 gånger under tillagningstiden.
4. Skala och skär löken i tunna ringar. Skär den halva citronen i klyftor. Servera spett och potatis i pitabröd med tsatsiki och citronklyftor. Garnera med rödlök och hackad persilja.

 

Recept från