00000

Recept på turkey sandwich med saftig kalkon med heta kryddor, avokado och krasse!

För 4 mackor:

Ingredienser

1 kalkonbröst, färskt (ca 350 g)
1,5 tsk spiskummin, mald
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
2 avokador
0,5 gurka
2 msk senap, gärna engelsk ­eller amerikansk
100 g färskost, naturell
8 skivor råglimpa
8 skivor ost, lagrad, t ex cheddar, västerbottens- eller prästost
1 ask smörgåskrasse

15 minuter + 25 minuter i ugn

Turkey sandwich – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in kalkonbröstet med kryddor, salt och peppar. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Lägg det på en plåt och stek mitt i ugnen 20–25 min, till 68° innertemperatur. Skär köttet i tunna skivor.
  2. Skala och kärna ur avokadorna. Skär fruktköttet i skivor. Skiva gurkan.
  3. Bred senap och färskost på brödskivorna. Lägg på gurka, ost, kalkon, krasse och avokado. Toppa med en brödskiva och tryck till så att mackan sitter ihop. Halvera på snedden och servera.