Turkey sandwich

Recept på turkey sandwich med saftig kalkon med heta kryddor, avokado och krasse!
Tove Nilsson
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 kalkonbröst - färskt (ca 350 g)
  • 1,5 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja
  • 2 avokador
  • 0,5 gurka
  • 2 msk senap - gärna engelsk ­eller amerikansk
  • 100 g färskost - naturell
  • 8 skivor råglimpa
  • 8 skivor ost - lagrad, t ex cheddar, västerbottens- eller prästost
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in kalkonbröstet med kryddor, salt och peppar. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Lägg det på en plåt och stek mitt i ugnen 20–25 min, till 68° innertemperatur. Skär köttet i tunna skivor.

  2. Skala och kärna ur avokadorna. Skär fruktköttet i skivor. Skiva gurkan.

  3. Bred senap och färskost på brödskivorna. Lägg på gurka, ost, kalkon, krasse och avokado. Toppa med en brödskiva och tryck till så att mackan sitter ihop. Halvera på snedden och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!