Snabb plommonpaj

Den här snabba plommonpajen är toppen när man vill att det ska gå undan. Du behöver inte knåda ihop en deg utan bara blanda allt torrt och sedan skiva över smöret.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 plommon - (ca 400 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 krm vaniljsocker
  • 80 g smör - kylskåpskallt

Tillbehör

  • vaniljglass - eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skär plommonen i klyftor och fördela i 4 portionsformar.

  3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.

  4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.

  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera med glass eller lättvispad grädde.

    Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!