Snabb plommonpaj

3.93.93.93.93.9

Den här snabba plommonpajen är toppen när man vill att det ska gå undan. Du behöver inte knåda ihop en deg utan bara blanda allt torrt och sedan skiva över smöret.

För 4 personer

Ingredienser

8 plommon, (ca 400 g)
1 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 krm vaniljsocker
80 g smör, kylskåpskallt

Tillbehör

, vaniljglass eller lättvispad grädde

Snabb plommonpaj – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär plommonen i klyftor och fördela i 4 portionsformar.
  3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.
  4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera med glass eller lättvispad grädde.
    Snabb plommonpaj

    Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Frukt och bär, Pajer