Tuppkaka

Recept på tuppkaka som kallas också för Kerstinkaka.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 75 g smör - smält
  • 2,5 dl vetemjöl

Garnering

  • sötmandel - skållad eller mandelflarn
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner smör och mjöl. Rör om så lite som möjligt efter att mjölet tillsatts i smeten eftersom det gör kakan hård och seg.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Strö över sötmandel eller mandelflarn.

  3. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 20 min. Pudra kakan med florsocker innan servering.

Recept: Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!