00000

Rulle med en mättande potatis- och vitkålsfyllning med dijonsenap. Korvarna grillas på plats.

För 6 person(er)

Ingredienser

6 kabanossen, eller chorizokorvar
6 rektangulära tunnbröd
6 blad sallad, t ex romansallad
3 tomater, skivade

Potatissteppsallad

750 g potatis, kokt
100 g vitkål
1 morot, skalad
1 äpple
0,5 rödlök, skalad
1 dl majonnäs
2 dl gräddfil, eller lätt creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

1 senap
1 ketchup
1 pkt rostad lök

1. Potatissallad: Skär potatisen i små tärningar. Riv vitkål, morot, äpple och lök grovt på rivjärn. Blanda ihop majonnäs, gräddfil och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatistärningarna och grönsaksrivet.
2. Grilla korvarna och lägg upp övriga ingredienser så att alla kan göra sin egen tunnbrödsrulle. Vira in dem i lite aluminiumfolie.