00000

Höstbitå kallar Birgitta dessa goda rullar. Bitå låter som något ur den franska gastronomin men betyder här helt enkelt; bit av. God fyllning rullas in i mjukt tunnbröd. Passar utmärkt en höstkväll med ett glas öl.

För 4 person(er)

Ingredienser

20 g trattkantareller torkade
1 dl rödbetor färska och rivna
1 msk smör
300 g viltfärs av älg eller rådjur
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl västerbottensost riven, eller annan lagrad ost
1 dl lätt crème fraiche
8 mjukt tunnbröd i kakor
2 tomater hackade och urkärnade
1 rödlök tunt skivad
1 rucola i kruka

1. Lägg de torkade kantarellerna i blöt ca 30 min. Fräs rödbetorna i smör några minuter tillsätt färsen och bryn alltsammans.
2. Krama ur vattnet och hacka svampen och låt den fräsa med några minuter. Salta och peppra.
3. Blanda ost och crème fraiche och bred blandningen på tunnbröden. Lägg på färsen, hackade tomater, rödlök och rucola. Rulla ihop.