Tunnbrödsrulle med höstsmak

Höstbitå kallar Birgitta dessa goda rullar. Bitå låter som något ur den franska gastronomin men betyder här helt enkelt; bit av. God fyllning rullas in i mjukt tunnbröd. Passar utmärkt en höstkväll med ett glas öl.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 20 g trattkantareller - torkade
  • 1 dl rödbetor - färska och rivna
  • 1 msk smör
  • 300 g viltfärs - av älg eller rådjur
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl västerbottensost - riven, eller annan lagrad ost
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 8 tunnbröd - mjukt i kakor
  • 2 tomater - hackade och urkärnade
  • 1 rödlök - tunt skivad
  • 1 rucola - i kruka

Gör så här

  1. Lägg de torkade kantarellerna i blöt ca 30 min. Fräs rödbetorna i smör några minuter tillsätt färsen och bryn alltsammans.

  2. Krama ur vattnet och hacka svampen och låt den fräsa med några minuter. Salta och peppra.

  3. Blanda ost och crème fraiche och bred blandningen på tunnbröden. Lägg på färsen, hackade tomater, rödlök och rucola. Rulla ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!