4.74.74.74.74.7

Recept på en riktigt god tunnbrödrulle med korv, paprikaslaw och senapsmos. Variera gärna slawen med morot och rödkål.

För 4 personer:

Ingredienser

4 tunnbröd, (150 g)
8 kabanosskorvar, (480 g)

Paprikaslaw:

1 röd paprika
200 g vitkål
1 dl kvarg, mager

Mos:

500 g potatis
1 dl mjölk
2 msk dijonsenap
salt, strösocker

20 minuter

Tunnbrödrulle – gör så här:

  1. Senapsmos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten. Låt vattnet rinna av och stöt potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och senap och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1/2 tsk salt.
  2. Paprikaslaw: Kärna ur paprikan. Finstrimla paprika och vitkål på mandolin. Blanda grönsakerna med kvargen och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker.
  3. Stek eller grilla korven i stek- eller grillpanna.
  4. Fördela moset på tunnbröden. Lägg på korven och klicka på paprikaslaw. Vik ihop tunnbröden och servera genast.