Tunnbrödrulle med korv, paprikaslaw och senapsmos
Ingredienser
- 4 tunnbröd - (150 g)
- 8 kabanosskorvar - (480 g)
Paprikaslaw
- 1 röd paprika
- 200 g vitkål
- 1 dl kvarg - mager
Mos
- 500 g potatis
- 1 dl mjölk
- 2 msk dijonsenap
- salt
- strösocker
Gör så här
-
Senapsmos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten. Låt vattnet rinna av och stöt potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och senap och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1/2 tsk salt.
-
Paprikaslaw: Kärna ur paprikan. Finstrimla paprika och vitkål på mandolin. Blanda grönsakerna med kvargen och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker.
-
Stek eller grilla korven i stek- eller grillpanna.
-
Fördela moset på tunnbröden. Lägg på korven och klicka på paprikaslaw. Vik ihop tunnbröden och servera genast.