Tunnbrödrulle med korv, paprikaslaw och senapsmos

Recept på en riktigt god tunnbrödrulle med korv, paprikaslaw och senapsmos. Variera gärna slawen med morot och rödkål.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 tunnbröd - (150 g)
  • 8 kabanosskorvar - (480 g)

Paprikaslaw

  • 1 röd paprika
  • 200 g vitkål
  • 1 dl kvarg - mager

Mos

  • 500 g potatis
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • strösocker

Gör så här

  1. Senapsmos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten. Låt vattnet rinna av och stöt potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och senap och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Paprikaslaw: Kärna ur paprikan. Finstrimla paprika och vitkål på mandolin. Blanda grönsakerna med kvargen och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker.

  3. Stek eller grilla korven i stek- eller grillpanna.

  4. Fördela moset på tunnbröden. Lägg på korven och klicka på paprikaslaw. Vik ihop tunnbröden och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!