3.53.53.53.53.5

Tunnbröd med rökt lax och krassegrädddfil är enkla rullar som går snabbt att lägga ihop och ta med på utflykten.

För 2 personer:

Ingredienser

2 tunnbröd, mjuka
2 ägg
1 dl gräddfil
1 msk majonnäs
0,5 ask smörgåskrasse
0,5 lollo rossosallad
100 g lax, kallrökt i tunna skivor

15 minuter

Tunnbröd med rökt lax och krassegrädddfil – gör så här:

  1. Lägg ner äggen försiktigt i kokande vatten och koka ca 7 min för normalstora ägg. Skölj i kallt vatten. Skala och skär äggen i klyftor. Rör samman gräddfil och majonnäs med klippt krasse.
  2. Lägg ut salladsblad på tunnbröden. Lägg på dressing, lax och äggklyftor. Vik upp en kant mot botten och rulla ihop. Förpacka i smörgåspapper.
Fler recept med: Fisk, Lax, Mackor, Picknick