Grekiska smaker i en rulle  som bör njutas direkt efter tillagning.

För 4 pers

Ingredienser

Tunnbringa fylld med fetaost, lagerblad, gröna oliver och citron

1 hel utstyckad tunnbringa utan ben (800 g)
1 msk + 1 msk olivolja
1 1/2 msk + 1 msk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1 citron, rivet skal
2 msk pressad citron
150 g fetaost
5 färska lagerblad
1 dl gröna oliver utan kärnor

Tillbehör

160 g babyspenat
1 msk olivolja
2 tsk pressad citron
1/2 tsk flingsalt

20 min + 1 timme i ugn

1. Lägg bringan på en skärbräda. Gnid in 1 msk olja, 1 1/2 msk flingsalt och peppar i köttet. Strö över citronskal och häll på citronsaft. Bryt fetaosten i grova bitar och strö den över. Lägg på lagerblad och oliver. Rulla ihop bringan så hårt du kan och bind upp med bindgarn till en rulle.

2. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn bringan runt om i 1 msk olja. Krydda med 1/2 msk flingsalt. Lägg den i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2  timme, till 65 grader innertemperatur.

3. Låt köttet vila ca 15 min innan det skärs i skivor.

4. Blanda spenaten med olja, citronsaft och salt. Servera köttet med spenatsalladen.