Tunna fläskkotletter med svamp

Lövtunna utskurna fläskkotletter finns numera att köpa och det går i ett huj att steka dem. Till dem serveras en svampsallad med små champinjoner. Det går att ta annan svamp också som t ex shiitake eller skogssvamp.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g champinjoner - färska och små
  • 1 gul lök - liten och finhackad
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta - liten och pressad
  • 2 tsk äppelbalsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g kotlett - benfri och tunnskuren
  • 1 krm salt
  • 1 tsk olja - till stekning

Tillbehör

  • 300 g potatis - kokt
  • 140 g råkost - utan dressing
  • 2 päron - till efterrätt

Gör så här

  1. Rensa svampen om det behövs. Finhacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och lök tillsammans med timjan, rosmarin och salt ca 5 min på medelgod värme. Låt det svalna något.

  2. Skär tomaterna i tärningar eller klyftor och blanda i en skål med vitlök, vinäger och svartpeppar. Blanda ner den stekta svampblandningen.

  3. Krydda de tunna kotletterna med salt och stek direkt i en stekpanna med olja ca 1 min på varje sida. Servera med svampsallad, kokt potatis och råkostsallad utan dressing. Ca 440 kcal per portion, varav ca 12 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!