00000

Lövtunna utskurna fläskkotletter finns numera att köpa och det går i ett huj att steka dem. Till dem serveras en svampsallad med små champinjoner. Det går att ta annan svamp också som t ex shiitake eller skogssvamp.

För 2 person(er)

Ingredienser

150 g champinjoner färska och små
1 gul lök liten och finhackad
2 tsk rapsolja
1 krm timjan
1 krm rosmarin
0,5 tsk salt
2 tomater
1 vitlöksklyfta liten och pressad
2 tsk äppelbalsamvinäger
1 krm svartpeppar
200 g kotlett benfri och tunnskuren
1 krm salt
1 tsk olja till stekning

Tillbehör:

300 g potatis kokt
140 g råkost utan dressing
2 päron till efterrätt

Tunna fläskkotletter med svamp – gör så här:

  1. Rensa svampen om det behövs. Finhacka löken. Hetta
    upp olja i en stekpanna och fräs svamp och lök tillsammans med timjan, rosmarin och salt ca 5 min på medelgod värme. Låt det svalna något.
  2. Skär tomaterna i tärningar eller klyftor och blanda i en
    skål med vitlök, vinäger och svartpeppar. Blanda ner den
    stekta svampblandningen.
  3. Krydda de tunna kotletterna med salt och stek direkt i en stekpanna med olja ca 1 min på varje sida. Servera med svampsallad, kokt potatis och råkostsallad utan dressing. Ca 440 kcal per portion, varav ca 12 g fett.