Tunn spaghetti med kungsräkor och koriander

Recept på tunn spaghetti med kungsräkor och koriander. En rolig asiatisk spaghetti med många härliga smaker. Det går även bra att byta ut kungsräkor mot stora räkor eller kräftstjärtar. De behöver bara fräsa hastigt eftersom de redan är kokta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g spaghetti - tunn
  • 4 vitlök - klyftor, hackade
  • 25 g ingefära - färsk, skalad och finstrimlad
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g kungsräkor - eller kräftstjärtar
  • 1 röd spansk peppar - urkärnad och finhackad
  • 2 dl koriander - grovhackad
  • 1 lime - saften från
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet.

  2. Fräs vitlök och ingefära i oljan i en stekpanna. Tillsätt räkor och chilin och låt allt fräsa tills räkorna är genomheta, någon minut på varje sida. Tillsätt den kokta spaghettin och låt även den få fräsa lite i stekpannan.

  3. Tillsätt koriander och saft från limen. Smaka av med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!