Tsukune med äggula
Tsukune med äggula är japanska kycklingfärsspett som dippas i äggula. Den japanska kryddblandningen shishimi togarashi finns att köpa färdig i asiatiska butiker.
Ingredienser
- 300 g kycklingfärs
- 1 knippe salladslök
- 4 shisoblad - eller korianderblad, gröna
- 2 vitlöksklyftor
- 4 tsk sesamolja
- 4 tsk soja - japansk
- 4 tsk ingefära - riven
- 1 msk kycklingfond - konc
Garnering
- shishimi togarashi
Tillbehör
- 4 äggulor
Gör så här
-
Ansa och finstrimla salladslöken. Finstrimla shison. Skala och riv vitlöken på rivjärn. Blanda alla ingredienser.
-
Forma färsen runt blötlagda grillspett av trä. Grilla dem runt om tills de är genomgrillade, ca 15 min. Toppa med togarashi och servera med äggulor.