Tsukune med äggula  

Tsukune med äggula är japanska kycklingfärsspett som dippas i äggula. Den japanska kryddblandningen shishimi togarashi finns att köpa färdig i asiatiska butiker.  
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g kycklingfärs
  • 1 knippe salladslök
  • 4 shisoblad - eller korianderblad, gröna
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tsk sesamolja
  • 4 tsk soja - japansk
  • 4 tsk ingefära - riven
  • 1 msk kycklingfond - konc

Garnering

  • shishimi togarashi

Tillbehör

  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla salladslöken. Finstrimla shison. Skala och riv vitlöken på rivjärn. Blanda alla ingredienser.

  2. Forma färsen runt blötlagda grillspett av trä. Grilla dem runt om tills de är genomgrillade, ca 15 min. Toppa med togarashi och servera med äggulor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!