Tsatsikirisotto med citronkotlett

Recept på tsatsikirisotto med citronkotlett. En grekinspirerad risotto där gurka och yoghurt rörs ner i riset. Smakrikt och saftigt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter - à 125 g
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk oregano
  • 0,25 citron - pressad, saft

Tsatsikiris

  • 1,25 dl arborioris - eller avorioris
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 gurka - liten
  • 1 dl yoghurt - mild
  • 0,5 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Koka riset i vatten ca 20 minuter.

  2. Riv gurkan grovt. Rör ner den i det kokta riset. Rör i yoghurt, vitlök och salt.

  3. Skär bort allt fett från kotletten och krydda köttet med salt och peppar.

  4. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Krydda med oregano och citronsaft.

  5. Servera med risotto och sallad. Ca 435 kcal, varav ca 16 g fett, 41 g kolhydrater, 32 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!