Tsatsiki med senapsfrön

Här får den traditionella tsatsikin nytt sting av senapssmaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gurkor
  • 2 tsk salt - (1 tsk + 1 tsk)
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 4 dl turkisk yoghurt - (10 %)
  • 3 msk senap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Grovriv gurkan och blanda med 1 tsk salt i ett durkslag. Låt rinna av ca 15 min.

  2. Rosta senapsfröna i en torr, het stekpanna tills de börjar ”hoppa”.

  3. Blanda yoghurten med senap, vinäger och 1 tsk salt. Krama vätskan ur gurkan och rör i yoghurten tillsammans med senapsfröna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!