4.34.34.34.34.3

Tryffelpizza bianco är en lyxig pizza med mycket smak. Egen pizza är många gånger godare, och nästan lika enkelt som hämtpizza. Köp gärna en pizzabotten bakad med surdeg. för extra god smak.

För 2 personer:

Ingredienser

1 pizzabotten, färdig (180 g)
0,5 burk svampcrème med tryffel, (à 130 g), Zeta
1 dl crème fraiche
1 dl ost, riven
100 g skogschampinjoner
6 kronärtskockshjärtan, marinerade
125 g mozzarellaost
6 salviablad
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl ärtskott

12 minuter + 8 minuter i ugn

Tryffelpizza bianco – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg pizzabottnen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör samman svampcrème med crème fraiche. Bred ut krämen på pizzabottnen och strö över den rivna osten.
  3. Ansa och hyvla eller skiva champinjonerna tunt. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Lägg svamp och kronärtskockor på pizzan. Riv eller skiva mozzarellaosten och fördela den på pizzan.
  4. Lägg på salviabladen och ringla över olja. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 8 min. Mal över peppar och garnera med ärtskott.