Tryffelpizza bianco

Tryffelpizza bianco är en lyxig pizza med mycket smak. Egen pizza är många gånger godare, och nästan lika enkelt som hämtpizza. Köp gärna en pizzabotten bakad med surdeg. för extra god smak.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 pizzabotten - färdig (180 g)
  • 0,5 burk svampcrème med tryffel - (à 130 g), Zeta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl ost - riven
  • 100 g skogschampinjoner
  • 6 kronärtskockshjärtan - marinerade
  • 125 g mozzarella
  • 6 salviablad
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl ärtskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg pizzabottnen på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Rör samman svampcrème med crème fraiche. Bred ut krämen på pizzabottnen och strö över den rivna osten.

  3. Ansa och hyvla eller skiva champinjonerna tunt. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Lägg svamp och kronärtskockor på pizzan. Riv eller skiva mozzarellaosten och fördela den på pizzan.

  4. Lägg på salviabladen och ringla över olja. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 8 min. Mal över peppar och garnera med ärtskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!