00000

Lyxigt gott med pasta, färsk tryffel och skaldjur! Råa kungsäkor finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. 

För 4 personer:

Ingredienser

300 g linguinepasta
500 g kungsräkor råa, ekologiska  (MSC-märkta)
2 msk smör
2 timjankvistar
1 tsk salt

Sås:

1 schalottenlök
1 msk smör
1 timjankvist
2 dl vispgrädde
2 dl vitt vin torrt
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 tsk tryffelolja
2 krm cayennepeppar

Garnering:

färsk hösttryffel
örter, t ex shisokrasse, dill

40 minuter

Tryffelpasta med halstrade räkor – gör så här:

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek den i smör tillsammans med timjanen på låg värme ca 5 min. Tillsätt grädde vin, vatten och buljongtärning. Koka ihop tills ca 3 dl återstår. Sila såsen. Smaka av med tryffelolja och krydda med peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tina och skala räkorna. Stek dem snabbt i smör tillsammans med timjan i het stekpanna ca 1 minut. Krydda med salt.
  4. Blanda såsen med pastan. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med räkor. Hyvla över tryffel och garnera med örter.

 

Att dricka till tryffelpastan:

Limoux Barrique 2015 (6422) Frankrike, 99 kr.
Vitt vin i generös fruktig stil, lätt kryddiga toner och inslag av rostade nötter och smör. Frisk fruktsyra.


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj