4.14.14.14.14.1

Lyxigt gott med pasta, färsk tryffel och skaldjur! Råa kungsäkor finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. 

För 4 personer:

Ingredienser

300 g linguinepasta
500 g kungsräkor, råa, ekologiska  (MSC-märkta)
2 msk smör
2 timjankvistar
1 tsk salt

Sås:

1 schalottenlök
1 msk smör
1 timjankvist
2 dl vispgrädde
2 dl vitt vin, torrt
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 tsk tryffelolja
2 krm cayennepeppar

Garnering:

färsk hösttryffel
örter, t ex shisokrasse, dill

40 minuter

Tryffelpasta med halstrade räkor – gör så här:

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek den i smör tillsammans med timjanen på låg värme ca 5 min. Tillsätt grädde, vin, vatten och buljongtärning. Koka ihop tills ca 3 dl återstår. Sila såsen. Smaka av med tryffelolja och krydda med peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tina och skala räkorna. Stek dem snabbt i smör tillsammans med timjan i het stekpanna ca 1 minut. Krydda med salt.
  4. Blanda såsen med pastan. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med räkor. Hyvla över tryffel och garnera med örter.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj