Pasta med halstrade räkor

Lyxigt gott med pasta, färsk tryffel och skaldjur! Råa kungsäkor finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. 
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 g linguine
  • 500 g kungsräkor - råa, ekologiska  (MSC-märkta)
  • 2 msk smör
  • 2 kvistar timjan
  • 1 tsk salt

Sås

  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 kvist timjan
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 tsk tryffelolja
  • 2 krm cayennepeppar

Garnering

  • hösttryffel - färsk
  • örter - t ex shisokrasse, dill

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek den i smör tillsammans med timjanen på låg värme ca 5 min. Tillsätt grädde, vin, vatten och buljongtärning. Koka ihop tills ca 3 dl återstår. Sila såsen. Smaka av med tryffelolja och krydda med peppar.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Tina och skala räkorna. Stek dem snabbt i smör tillsammans med timjan i het stekpanna ca 1 minut. Krydda med salt.

  4. Blanda såsen med pastan. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med räkor. Hyvla över tryffel och garnera med örter.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!