Tryffelmarinerade svartrötter med parmaskinka

Tryffeloljan ger en spännande smakbrytning till svartrötterna. Låt dem gärna ligga över natten i oljan så att de drar åt sig smaken ordentligt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 svartrötter
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 8 parmaskinka - skivor

Servering

Gör så här

  1. Skala och skär svartrötterna i ca 5 cm långa bitar. Koka dem i lättsaltat vatten med citronsaft i 15-20 min. Häll bort vattnet och låt dem rinna av.

  2. Blanda tryffelolja, vinäger och salt. Häll det över svartrötterna och låt dem gärna ligga svalt över natten. Dela skinkskivorna på längden och rulla dem runt varje. Servera med ärtskott och grissini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!