Tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing
Recept på tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing. Burrata är en gräddigare, lite lyxigare variant av mozzarella. Den kan ersättas med buffelmozzarella.
Ingredienser
- 2 tryffelburrata - (à 100 g), t ex Zeta
- 0,5 dl kalamataoliver - utan kärnor
- 1 ciabattabröd
- 2 msk olivolja - + 1 msk
- 50 g rädisor
- 0,5 kruka basilika
- 8 skivor parmaskinka
- 0,5 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Finhacka oliverna, blanda med 2 msk olja. Halvera rädisorna.
-
Skär brödet i 1 cm tjocka skivor. Pensla brödskivorna med 1 msk olja och stek dem i panna, gärna grillpanna, tills de fått fin färg.
-
Lägg bröden på ett fat. Fördela burrata, olivdressing, rädisor, basilika och parmaskinka runt om. Strö över flingsalt och peppar och servera.