Tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing

Recept på tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing. Burrata är en gräddigare, lite lyxigare variant av mozzarella. Den kan ersättas med buffelmozzarella.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 tryffelburrata - (à 100 g), t ex Zeta
  • 0,5 dl kalamataoliver - utan kärnor
  • 1 ciabattabröd
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 50 g rädisor
  • 0,5 kruka basilika
  • 8 skivor parmaskinka
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Finhacka oliverna, blanda med 2 msk olja. Halvera rädisorna.

  2. Skär brödet i 1 cm tjocka skivor. Pensla brödskivorna med 1 msk olja och stek dem i panna, gärna grillpanna, tills de fått fin färg.

  3. Lägg bröden på ett fat. Fördela burrata, olivdressing, rädisor, basilika och parmaskinka runt om. Strö över flingsalt och peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!