4.44.44.44.44.4

Recept på tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing. Burrata är en gräddigare, lite lyxigare variant av mozzarella. Den kan ersättas med buffelmozzarella.

För 4 personer:

Ingredienser

2 tryffelburrata, (à 100 g), t ex Zeta
0,5 dl kalamataoliver, utan kärnor
1 ciabattabröd
2 msk olivolja, + 1 msk
50 g rädisor
0,5 kruka basilika
8 skivor parmaskinka
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

10 minuter

Tryffelburrata med parmaskinka och olivdressing – gör så här:

  1. Finhacka oliverna, blanda med 2 msk olja. Halvera rädisorna.
  2. Skär brödet i 1 cm tjocka skivor. Pensla brödskivorna med 1 msk olja och stek dem i panna, gärna grillpanna, tills de fått fin färg.
  3. Lägg bröden på ett fat. Fördela burrata, olivdressing, rädisor, basilika och parmaskinka runt om. Strö över flingsalt och peppar och servera.