3.53.53.53.53.5

Tryffelaioli är en allsidig röra som även passar som dipp till grönsaker, chark och bröd.

För 3 dl:

Ingredienser

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
3 dl rapsolja
2 dl pecorinoost, finriven
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk tryffelolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

10 minuter

Tryffelaioli – gör så här:

  1. Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt oljan lite i taget under kraftig vispning. Vispa till en tjock majonnäs.
  2. Rör i ost, vinäger och tryffel­olja. Krydda med salt och peppar.
Örtiga grillspett, tryffelaioli, korngrynssallad med grillade grönsaker

Foto: Lina Eriksson

Servera exempelvis tryffelaiolin med grillspett och en korngrynssallad med grillade grönsaker.

Fler recept med: Sås och marinad