00000

Tryffel med calvados är en smakrik godbit till kaffet. Tänk på att inte göra tryfflarna för stora.

För 15 tryfflar:

Ingredienser

100 g mjölkchoklad, (35 %), t ex Valrhona
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör
0,5 msk calvados

Garnering:

0,5 dl kakao

20 minuter + 5 timmar i kyl

Tryffel med calvados – gör så här:

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden, häll ca 1 msk över chokladen. Blanda med slickepott. Tillsätt resterande grädde, lite i taget, och rör till en slät smet.
  3. Tärna smöret och vänd ner. Blanda till sist i calvadosen.
  4. Lägg plastfolie på tryffeln. Låt stå i rumstemperatur till dagen efter eller ställ i kylen tills tryffeln har stelnat, ca 5 timmar.
  5. Ta upp tryffelsmet med en sked och rulla små kulor. Rulla tryffelkulorna i siktad kakao.
Fler recept med: Choklad, Godis