10 min + 20 min i ugnen
1. Koka upp pastis, vatten och russin. Låt sjuda 2 min. Sila av vätskan och lägg russinen åt sidan.
2. Skölj mangolden. Skär bort stjälkarna och den grova stjälken i bladens mitt. Grovhacka.
3. Rosta pinjenötterna på medelvärme i torr stekpanna, passa så att de inte bränns! Riv parmesanosten. Vispa äggen och blanda ner nötter och ost. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i en panna med olja ca 1/2 min. Tillsätt mangold eller spenat och fräs tills bladen sjunker ihop.
5. Lägg fräset i en smord ugnsform (ca 28 x 20 cm) med bakplåtspapper i bottnen. Häll över äggsmeten och strö över russinen.
6. Grädda ca 20 min, tills äggkakan stannat och fått fin färg. Låt svalna. Stjälp upp på ett fat och skär i mindre bitar.