Tröstetårta

Nötbottnar med en härlig kolakräm emellan - en kaka helt utan gluten. Tänk på att låta krämen svalna ordentligt innan kakan läggs ihop.
Allt om Mat

Bottnar

  • 5 äggvitor
  • 1,25 dl strösocker
  • 75 g hasselnötter - malda
  • 3 msk kakao

Fyllning

  • 5 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 100 g choklad - mörk, i bitar
  • 150 g smör - i kuber

Garnering

  • 0,5 dl mandel - flagad
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa vitorna hårt. Rör försiktigt ner socker, nötter och sikta ner kakao. Rita upp två cirklar, 23 cm i diameter, på bakplåtspapper och smörj lätt med lite smör.

  2. Bred ut smeten i ringarna. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Lossa bottnarna medan de ännu är lite varma.

  3. Fyllning: Blanda gulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda upp under vispning tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och rör i choklad och smör. Rör tills allt är smält och blandat sig väl. Låt krämen kallna i kyl ca 2-3 timmar.

  4. Bred krämen mellan och ovanpå de avsvalnade tårtbottnarna. Rosta mandeln i en torr stekpanna och salta. Strö mandeln över tårtan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!