Tropisk räkcocktail med ananas och koriander

Här balanseras fruktköttets sötma med syran från citron och lime och hettan från den spanska pepparn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor - skalade
  • 0,33 gurka
  • 0,5 ananas - färsk
  • 1 paprika - röd
  • 2 salladslökar
  • 1 röd spansk peppar - urkärnad
  • 2 avokado
  • 2 koriander - kvistar, färsk

Dressing

  • 4 msk apelsinsaft - pressad
  • 3 msk citronsaft - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och kärna ur gurkan. Skär bort skalet på ananasen och skär bort rotstocken. Skär gurka, ananas och paprika små tärningar. Strimla salladslöken och finhacka pepparfrukten. Dela räkorna. Blanda alltsammans i en skål och ställ kallt.

  2. Rör samman dressingen. Hit går bra att förbereda.

  3. Skala, kärna ur och fintärna avokadofrukterna. Strimla korianderbladen. Blanda det med räkblandningen. Vänd ner dressingen. Fördela salladen i glasen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!