Tropisk fruktsallad med lime- och kokosparfait

Garnera gärna parfaiten med långa kokosflingor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 papayor - (750 g)
  • 1 honungsmelon - (800 g)
  • 3 apelsiner
  • 2 ananas - (1 1/2 kilo)
  • 1 burk litchi - (ca 500 g) konserverad
  • 250 g jordgubbar

Lime- och kokosparfait

  • 4 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 lime - rivet skal
  • 2 msk lime - pressad
  • 4 dl vispgrädde

Tillbehör

  • 100 g kokos - riven, eller långa kokosflingor

Gör så här

  1. Parfait: Vispa äggulor och socker pösigt.

  2. Tillsätt kokosmjölk, rivet limeskal och pressad lime.

  3. Vispa grädden. Blanda den med äggblandningen. Plasta in en avlång sockerkaksform och häll smeten i den. Ställ i frysen minst 4 timmar.

  4. Skala, kärna ur och skär papaya, melon och apelsin i bitar. Skala och skär bort den grova stocken på ananasen. Skär den i bitar. Låt litchin rinna av. Snoppa och halvera eventuellt jordgubbarna. Blanda samman frukten.

  5. Vid serveringen, ta ut parfaiten ca 20 min innan den ska serveras. Strö över kokosflingorna och skär upp i bitar. Servera med fruktsalladen.

  6. Rosta kokosen i torr stekpanna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!