00000

En underbar fiskrätt med tropiska smaker av kokos och citron. Du kan använda de fiskar som är bäst för säsongen.

För 8 personer

Ingredienser

1,2 kg laxfilé, benfri med skinnet kvar

marinad:

1 grön chili, t ex spansk peppar
4 vitlöksklyftor
3 msk matyoghurt
2 msk koriander, hackad
2 msk kokosflingor
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk honung
1 citron, saften (ca 3/4 dl)
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Garnering:

koriander

Tillbehör:

sallad
citron

Tropisk fisk

 

1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i 8 bitar. Skär chilin i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Mixa chili, vitlök, yoghurt, koriander, kokos, paprikapulver, honung och citronsaft i en mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
2. Riv 8 bitar aluminiumfolie, ca 20 x 20 cm. Lägg laxen på foliebitarna med skinnsidan ner. Skeda på marinaden. Vik ihop paketen så att de blir täta. Lägg laxpaketen på en plåt.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Öppna paketen och servera dem genast överströdda med färsk koriander. Tips! Ta bort frön och fröväggar från chilin innan den mixas om du vill ha en mildare rätt.