4.64.64.64.64.6

Trillingnötter är lyxiga och hemgjorda för alla som saknar sin favorit i Aladdinasken!

För 15-20 stycken:

Ingredienser

75 g hasselnötter
150 g nougat
150 g choklad, mörk
50 g choklad, ljus
havssalt

30 minuter + 15 minuter i kyl + tid att stelna

Trillingnötter – gör så här:

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått färg, ca 10 min. Gnugga av skalen i en kökshandduk.
  2. Dela nougaten i 15-20 bitar. Tryck ut nougaten till plattor och lägg tre nötter på varje. Tryck nougaten runt nötterna. Ställ dem i kylen ca 15 min.
  3. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa nötterna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna. Smält den ljusa chokladen och ringla den över pralinerna. Strö på lite havssalt och låt stelna i kylen. Förvara godiset i kylen i en burk med tättslutande lock.
Fler recept med: Bakning, Choklad, Godis, Jul, Julgodis