00000

Trifle med chokladbrownie och björnbärsgrädde är från början en brittisk dessert. Brownien får god kolaton av kondenserad mjölk, matchas perfekt med sötsyrliga björnbär.

För 8 personer:

Ingredienser

1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 ägg
100 g choklad, mörk
200 g mjölk, kondenserad

Björnbärsgrädde:

3 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
200 g björnbär

30 minuter + 25 minuter i ugn

Trifle med chokladbrownie och björnbärsgrädde – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, ­vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt ­ägget. Hacka chokladen.
  2. Värm den kondenserade mjölken i en kastrull. Blanda i chokladen och rör till en jämn smet. Rör ner mjölblandningen i smörsmeten. Blanda ner choklad­smeten.
  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre ­delen av ugnen 20–25 min. Låt kakan kallna.
  4. Vispa grädden och tillsätt florsockret.
  5. Dela chokladkakan i små bitar och ­varva kakan med grädde och björnbär i höga glas.

Fler lyxiga desserter:

Fler recept med: Efterrätt och dessert