Trifle med chokladbrownie och björnbärsgrädde

Trifle med chokladbrownie och björnbärsgrädde är från början en brittisk dessert. Brownien får god kolaton av kondenserad mjölk, matchas perfekt med sötsyrliga björnbär.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 100 g choklad - mörk
  • 200 g mjölk - kondenserad

Björnbärsgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 200 g björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, ­vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt ­ägget. Hacka chokladen.

  2. Värm den kondenserade mjölken i en kastrull. Blanda i chokladen och rör till en jämn smet. Rör ner mjölblandningen i smörsmeten. Blanda ner choklad­smeten.

  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre ­delen av ugnen 20–25 min. Låt kakan kallna.

  4. Vispa grädden och tillsätt florsockret.

  5. Dela chokladkakan i små bitar och ­varva kakan med grädde och björnbär i höga glas.

Fler lyxiga desserter:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!