Trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde

Recept på trifle med amaretto-marinerad sockerkaka, färska bär och vispgrädde. Servera den lättfixade desserten i portionsglas. Halva kakan ­behövs till desserten, resten ­serveras till kaffet.  

För 12 personer:

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
200 g hallon
200 g blåbär
2 dl Amaretto (mandellikör)

Kaka:

3 ägg
2,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl (210 g)
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
50 g smör

30 minuter + 35 minuter i ugn

Trifle med amaretto-marinerad sockerkaka

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Koka upp mjölk och smör och blanda ner i smeten.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt kallna.
  3. Vispa grädden. Snoppa och ansa bären. Halvera jordgubbarna.
  4. Bryt mindre bitar av sockerkakan och doppa snabbt i amaretton. Varva kaka med grädde och bär i portionsglas.

Recept: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt