Trefärgad bavaroise

En bavaroise är ett slags fromage. Den klassiska smaken är vanilj men kan varieras med andra smaker. Satsen räcker till 12 personer om bavaroisen serveras i 1 dl-glas.
Allt om Mat

Mörk chokladbavaroise

  • 1 gelatinblad
  • 100 g choklad - mörk
  • 2 äggulor
  • 0,75 dl råsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Ljus chokladbavaroise

  • 2 gelatinblad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker

Vit chokladbavaroise

  • 2 gelatinblad
  • 100 g choklad - vit
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Mörk bavaroise: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg i en skål.

  2. Sjud äggulor, råsocker och mjölk till 85° under omrörning. Dra kastrullen åt sidan, lyft upp gelatinbladet och rör ner i den varma krämen.

  3. Häll krämen över chokladen och rör den slät. Låt kallna till ca 25°.

  4. Vispa 1 dl grädde lätt och vänd ner den i krämen. Fördela i formar och ställ kallt ca 1 timme.

  5. Ljus bavaroise: Lägg gelatinbladen i vatten. Hacka chokladen och lägg i en skål.

  6. Sjud äggulor, mjölk, 1 dl grädde och strösocker till 85° under omrörning. Dra kastrullen åt sidan, lyft upp gelatinbladen och rör ner i den varma krämen.

  7. Häll krämen över chokladen, rör den slät. Låt kallna till ca 25°. Vispa 1 dl grädde lätt, och vänd ner i krämen. Fördela över den mörka krämen. Ställ kallt.

  8. Vit bavaroise: Gör på samma sätt som med den ljusa och häll krämen över när den ljusa bavaroisen har stelnat. Låt stå kallt fram till serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!